Dr Ewelina Zdebska powołana na stanowisko wiceprezesa Polskiego Stowarzyszenia Szkół Pracy Socjalnej

Mamy zaszczyt poinformować, że w dniu 19 października bieżącego roku, podczas XXXII Zjazdu Polskiego Stowarzyszenia Szkół Pracy Socjalnej, dr Ewelina Zdebska, została wybrana na prestiżowe stanowisko wiceprezesa Polskiego Stowarzyszenia Szkół Pracy Socjalnej (PSSPS).

Polskie Stowarzyszenie Szkół Pracy Socjalnej, aktywnie działające od 1991 roku, pełni kluczową rolę w rozwoju i promowaniu standardów edukacyjnych w dziedzinie pracy socjalnej na terenie całego kraju. Misją Stowarzyszenia jest nie tylko koordynacja współpracy pomiędzy szkołami pomaturalnymi oraz jednostkami akademickimi, ale także stałe dążenie do doskonalenia procesów nauczania, podnoszenia kwalifikacji zawodowych kadry oraz reprezentowanie i umacnianie interesów środowiska osób związanych z pracą socjalną.

Decyzja o powołaniu dr Eweliny Zdebskiej na stanowisko wiceprezesa jest wyrazem uznania dla jej dotychczasowych osiągnięć, profesjonalizmu i zaangażowania w rozwój pracy socjalnej. PSSPS, wybierając do zarządu przedstawiciela Instytutu Zarządzania i Spraw Społecznych UKEN realizuje swoją misję ciągłego dążenia do wzmocnienia roli i jakości kształcenia w dziedzinie pracy socjalnej, a także akcentuje znaczenie współpracy i dialogu pomiędzy różnymi jednostkami edukacyjnymi i zawodowymi w tej sferze.

Serdecznie gratulujemy i życzymy samych sukcesów w działalności na stanowisku wiceprezesa Polskiego Stowarzyszenia Szkół Pracy Socjalnej!

Archiwa